Co s dětmi v restauraci?

Známe to všichni, prostě s dětmi, menšími i většími, to je v restauraci někdy (tedy dost často) těžké. Možná se návštěvám těchto zařízení vyhýbáte, ale i tak jsme k tomu někdy okolnostmi donuceni, nějaká ta rodinná oslava, oběd na dovolené či na výletě, ...

Tak co tedy s nimi? V naší rodině se snažíme neřešit to tabletem či mobilem, i když ano, je to ta nejjednodušší cesta a někdy i na tu dojde. Ale máme tady pár tipů, jak tento čas alespoň zkrátit. Pro ty nejmenší existují hrací koutky, ale má zkušenost je taková, že těch pár otlučených hraček nebo ušmudlaných plyšáků děti moc dlouho nezabaví, takže...

... pro ty nejmenší nosím vždy minipastelky, malý blok na kreslení, omalovánky a taky malou dřevěnou káču nebo provlékání. 

...pro ty větší mám po ruce křížovky, čtverečkovaný papír na piškvorky, hitem loňského léta byl Ježek v kleci, případně nějaký ten komiks. Ale tentokrát se mé starší děti (7 a 10let) vybavily samy, při čekání na oběd vytáhly z kapsy dřevěný hlavolam SNAKE a vymysleli si svou vlastní hru. Vytvářeli různé tvary a navzájem hádali, co to asi představuje. Doplňovali to otázkami typu "Je to živočich?" nebo "Kdo to používá?".

Musím přiznat, že má soutěživá povaha neodolala a přidala jsem se (naše nejmladší čtyřleté dítě jakbysmet) a bylo to SUPER!

Při této hře děti zapojily kreativitu, fantazii, potrénovaly vyjadřovací dovednosti, ale hlavně.....jsme spolu strávili příjemný čas tváří v tvář. Ano, omezit tablet a telefon je těžké, ale víte co? JDE TO!

 

Uhodnete, co má dcera vytvořila?